Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi

Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi

Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi
Önder Dil | Blog Detay | Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi

Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi

Yabancı dil gelişimine dizi ve film izlemenin önemi dünya çapında bilinmektedir. Birçok kişi yabancı dil öğrenirken hedefine dizi ve film izleyerek ulaşmıştır. Bu sayede yabancı dil öğrenmek daha keyifli ve kolay hale gelmiştir. Kişi dizi ve film izleyerek dil öğrenme sürecinde kendini motive ederek gelişimine katkı sağlamaktadır. Yeni bir dil öğrenmenin en etkili yolunun o dile maruz kalmaktan geçtiğini düşünürsek, dizi ve film izlemek son derece etkili olacaktır diyebiliriz.

Herkesin öğrenme şekli, yetenekleri birbirinden farklıdır. Yabancı dil öğrenmek için dizi ve film izlemenin katkısı birçok kişi tarafından onaylanmıştır. Yabancı film ya da dizi izlemek kişinin daha önce duymadığı seslere aşina yapar ve farkındalığını arttırır. Aynı zamanda farklı ülkede konuşulan anadilin aksanını, kültürel ya da mesleki jargonunu öğrenmesini sağlar. İlk etapta diyalogları anlamakta zorluk çekseniz de gereken sabrı göstererek zamanla konuşmaları anladığınızı fark edeceksiniz.

Yeni bir dil öğrenirken işin başında yabancı dizi veya film izlemek size elbette zor gelecektir. Bu nedenle birşey anlamamanız son derece normaldir. Ancak bu durum moralinizi bozmamalıdır. 1 yıldır kurs eğitimi aldınız diye de hemen bir filmi anlayacaksınız diye birşey yoktur. İngiltere’de 1 yıldır yaşayan bazı insanlar bile altyazısız Amerikan filmlerini anlamakta güçlük çekebileceği için endişelenmenize gerek yoktur. Burada önemli olan film ya da dizi seçimini seviyenize göre özenle seçerek yapmaktır. Başlangıçta günlük hayatı konu alan komedi ya da dram dizilerini izlemenizi tavsiye ediyoruz.

İzlemiş olduğunuz dizinin veya filmin diyaloglarının tamamını anlamasanız da aradan sözcükleri seçmeye konsantre olmalısınız. Yabancı dizi veya film izlemede başlangıç seviyesinde olan kişiler için en önemli nokta budur. İlk başta cümleleri anlamamış olabilirsiniz. Ama zamanla kelime bilginizin gelişmesiyle beraber tüm cümleleri anlamış hale geleceksiniz. Ancak bunun olması için elbette ki zamana ihtiyacınız var. Sürekli yabancı diziye, filme maruz kaldıktan sonra cümleleri anlamamanız da mümkün değildir. Acele etmeden, motivasyonunuzu düşürmeden adım adım ilerledikten sonra mutlaka ilerleyen süreçlerde dizi ve filmleri alt yazısı izlemiş hale geleceksiniz.

İletişim
Adres

İstiklal Mahallesi
Çınar Sokak No:6
Eskişehir

Haritada Göster
Bize Ulaşın

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Yabancı Dil Gelişiminde Dizi ve Filmlerin Önemi

Önder Dil Whatsapp