Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları
Önder Dil | Blog Detay | Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Yabancı dil öğrenmek küreselleşen dünyada bir lüksten ziyade ihtiyaç haline gelmiştir. Ancak yeni bir dil öğrenmek sandığınız kadar kolay değildir. Çünkü bunun için çaba ve azim göstermek gerekir. Yabancı dil öğrenmenin en kolay yolu bilindiği üzere o dilin konuşulduğu ülkede yaşamaktır. Ancak bu herkes için mümkün değildir. Böyle bir imkanınız yoksa kendi çabalarınızla da yeni bir dil öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri sizin için listeledik.

1) Kendinize Zaman Tanıyın

Yabancı dil öğrenmek için ilk yapmanız gereken sabırlı olarak kendinize zaman tanımaktır. Çünkü yabancı dil öğrenmek kısa sürede yapılacak birşey değildir. Sıfırdan yabancı dil öğrenmek için kendinize öncelikle uzun bir süre tanımanız gerekir. Örnek verecek olursak; “1 ayda sıfırdan İngilizce öğrenin” gibi reklamlar karşınıza çıkabilir. 1 ayda yabancı dili öğrenmeniz mümkün değildir. Gerçekçi olmak gerekirse doğru planlama ve gerekli süre sizin daha kalıcı ve sağlam bir şekilde dil öğrenmenize yardımcı olacaktır.

2) Not Alarak Çalışın

Yeni öğrendiğiniz kelimeleri ya da cümleleri not alın. Ardından bunları cümle içinde kullanarak pekiştirin. Öğrenmek istediğiniz dilin deyimlerini öğrenin. Deyimler yabancı dil öğrenmenin en eğlenceli yanlarından biridir. Bunları da defterinize yazın. Böylece daha çabuk hatırlar ve konuşursunuz.

3) Yabancı Dil Derslerini Eğlenceli Hale Getirin

Eğer yabancı dil öğrenme sürecinizi meşakkatli bir iş olarak görürseniz bu sadece öğrenme sürecinizi zorlaştıracak ve uzatacaktır. Ancak bu süreci kendinize daha eğlenceli hale getirirseniz, çok daha istekli ve kolay bir şekilde dil öğrenebilirsiniz. Örneğin, okuma aktivitelerini sesli yaparak hem daha keyif alabilir hem de telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz.

4) Yabancı Dil Öğrenmenin Zor Olmadığına İnanın

Yabancı dil öğrenmenin sandığınız kadar zor olmadığını bilerek çalışmak kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Eğer bir dili öğrenmeye başlarken yapamayacağınızı düşünürseniz büyük ihtimalle yapamazsınız. Ancak yola kendinize inanarak çıkarsanız ve dil öğrenmenin kolay olduğuna inanırsanız işiniz çok daha kolay olacaktır. Çünkü yeni bir dil öğrenmek yetenek işi değil zaman ve sabır işidir.

5) Günlük Tekrar Yapın

Her eğitimde olduğu gibi yabancı dil eğitiminde de tekrar etmenin son derece büyük önemi vardır. Görmüş olduğunuz dersleri tekrar etmeyi ihmal etmeyin. Böylece öğrendiğiniz konular hafızanızda yer edecektir.

6) Bol Bol Okuyun

Dil öğrenmenin en etkili yollarından biri de bol bol okumaktır. Öğrenmek istediğiniz dilde gazete, dergi veya kitap okuyarak yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Bu öğrendiğiniz kelimeleri de günlük hayatınızda kullanarak daha verimli bir şekilde öğrenmiş olursunuz.

7) Kendinizi Dile Maruz Bırakın

Yabancı dil öğrenme sürecinin en önemli püf noktalarından biri de kendinizi öğrenmek istediğiniz dile maruz bırakmaktır. çünkü beyin yeni bir dili bilinçli aktiviteler dışında bilinç dışı yoluyla da öğrenmektedir. Bu nedenle ders zamanlarının dışında öğrenmek istediğiniz dilde şarkı dinlemek, altyazısız dizi izlemek dile maruz kalmanın en iyi yollarından biridir.

8) Yanlışlarınızdan Ders Alın

Yabancı dil öğrenme sürecinde hatalarınız sizi umutsuzluğa düşürmesin. Hatalarınızdan ders alarak ilerleyin. Yanlış yapmak eğitimin bir parçasıdır. Bu nedenle hata yaptığınız zaman motivasyonunuzu düşürmeden doğrusunu öğrenin.

9) Cesur Olun

Yabancı dil öğrenmenin çabalamaktan geçtiğini artık öğrendiniz. Bunun yanında bilmeniz gereken diğer bir nokta ise korkmadan çabalamaktır. Yani öğrenmek istediğiniz dili konuşurken elinize geçen her fırsattan yararlanın. Çekinmek dil öğrenme sürecinizi yavaşlatacaktır. Bu nedenle cesur olarak hata yapacak olsanız da sabırla o dili bilen kişiler ile konuşmaya çalışabilirsiniz.

10) Organize Olun

Yabancı dil öğrenme sürecinde sizi hedefinize ulaştıracak diğer şey de organize olarak çalışmaktır. Amaçlarınızı tespit ederek çalışmalar yapmalısınız. Organize bir şekilde çalışırsanız, öğrendiğiniz şeyleri daha kolay hatırlarsınız. Örnek verecek olursak, çalışırken yanınızda sözlük bulundurmak öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

İletişim
Adres

İstiklal Mahallesi
Çınar Sokak No:6
Eskişehir

Haritada Göster
Bize Ulaşın

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir, yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Önder Dil Whatsapp